MISTERI BUNGKUSAN DUIT SYILING DI MEJA PAMERAN

Hai Blinkers…

Hah.. seperti biasa Tim PJS kali ini melawat SK Taman Cendana, Pasir Gudang, Johor Bahru. Apa yang menarik di sekolah ini adalah apabila Pegawai PJS menerima bungkusan duit syiling di meja pameran yang bernilai RM9.90 untuk mendapatkan komik Ultra Qalif.. Bagus sungguh pelajar lelaki itu.. Hehe! Siap bawa bungkusan duit syiling yang dikumpul dari tabung di rumah 😃 Namun malangnya, Pegawai PJS tidak sempat mahu menemu-ramah kerana dapat sahaja buku di tangan, pelajar tersebut terus lesap hilang tanpa jejak! Amboi memang tidak sabar sangat mahu membaca buku itu ^_^

Contoh sebegini yang perlu diterapkan dalam hati pelajar lain iaitu sikap suka menabung… apalah sangat kalua mahu melaburkan sedikit wang untuk membeli bahan ilmiah berbanding membeli kredit Top Up yang lebih besar nilainya yang hanya sekadar untuk melanggan internet di telefon pintar Blinkers.. Renung-renungkan dan selamat beramal.. Hehe.

Tim PJS mengucapkan ribuan terima kasih tidak terhingga kepada pihak sekolah semoga akan terus maju jaya. Seterusnya, kepada para pelajar yang sungguh sporting dan meletop, Tim PJS mengucapkan selamat membaca buku-buku baru yang dibeli dan jangan berhenti untuk terus menyokong Blink Book!

#GoGoBlink2017 #PJS2017 #BlinkBook #programjelajasekolah

Komen
%d bloggers like this: