RASHIELA NURAIN SELAMI JIWA REMAJA

Wah, banyaknya gambar-gambar Program Jelajah Sekolah! Untuk pengetahuan Blinkers, artikel mengenai Kak Rashiela Nurain telah dipaparkan dalam akhbar Harian Metro bertarikh 17 Mac 2017. Dalam paparan artikel tersebut, gambar-gambar sepanjang Kak Shiela mengikuti Program Jelajah Sekolah Blink turut menghiasi paparan akhbar. Beruntungnya gambar sekolah-sekolah yang dipaparkan, Teddy Blink pun terkembang-kembang hidung dapat masuk surat khabar! Hehehe.

Berdasarkan artikel ini, Kak Rashiela yang ditemubual menyatakan, aktiviti Program Jelajah Sekolah ini merupakan salah satu usaha penulis untuk menerapkan amalan membaca dalam kalangan pelajar-pelajar sekolah selain menjadikan bahan bacaan yang betul sebagai sumber bacaan serta membantu meningkatkan daya kreativiti dan kemahiran menulis.

Buku-buku karya BLINK Book yang menggunakan Bahasa Melayu Standard juga sangat mengutamkan bahan cerita yang mematuhi syariah supaya dapat dijadikan sumber yang bermaanfaat bagi rujukan pembaca-pembaca.

Diharapkan sekolah-sekolah yang pernah dijelajahi oleh tim PJS memperoleh manfaat daripada perkongsian penulis-penulis jemputan di samping berhibur bersama maskot-maskot yang ceria dan bergaya. 😃

 

Komen
%d bloggers like this: